SM7CZL

 

 

EDK reser åter till Österrike med seniordansare 2012.

Några år efter resan till Österrike 2007 började vi fundera på om det skulle kunna vara möjligt att göra ytterligare en resa med dragspelsklubben till samma land och i så fall ännu en gång tillsammans med seniordansare ?

Christina Lundahl Ekholm som arrangerade den första resan visade sig vara intresserad att arbeta på ett nytt koncept och förberedelserna började.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

2012, lördagen den 15:e december var det så dags. Resan började från Föreningstorget i Eslöv redan 05:00 och helt i avsaknad av dagsljus. Därefter en kort bussresa till Gårdstånga med en timmes väntan där på en ny busschaufför. Allt beroende på gällande lagstiftning och resans organisation. Första dagen resa till Regensburg i Tyskland och övernattning på Courtyard Hotel med middag.

 

Söndag morgon i väntan på vidare färd. Överst till vänster chauffören Nader, Bengt och Inger. Till höger Maria och Manfred. Nere till vänster Maria, Ingmar och en seniordansare. Till höger i centrum Fredrik.

I bakgrunden hotellet i Regensburg. Till höger Fredrik och Boris. Nere till vänster Johnny, Gun Britt och Ingmar. Till höger Manfred, Lillemor, Göran och Maria.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Från Regensburg går färden via Gmunden och Bad Ischl till St. Wolfgang. Här intogs mat och dryck efter eget önskemål. Vi hann också med en tur genom staden där en gång " Vita Hästen spelades in.

 

Rundvandring i St.Wolfgang med floden i bakgrunden.

" Vita hästen " på huset och Ingmar och Lillemor svalkar sig efter stadsvandringen.

Efter besöket i St. Wolfgang blev det en tur på St.Wolfgangsee från Strobl till St. Gilgen

 

 

 
   

På bilderna ses utöver utsikten Fredrik, Maria och Lars-Olof.

Efter sjöturen tid att gå ombord på bussen igen för vidare färd till Salzburg med övernattning på Hotell Neutor.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Måndagens förmiddag ägnades åt att besöka Gamla stan i Salzburg. Bilden till höger visar tunneln in till Gamla stan.

Bilder från rundvandring gamla staden och från utsikten på " Festung Hohen Salzburg ". Längst ner till höger Fredrik och Bengt.

Ytterligare vyer från Salzburg " Alt Stadt "med bl.a huset där Mozart föddes. Längst ner till höger Ylva, Lars-Olof och Bengt.

Strax efter lunch vidare färd mot Murau.

Vid första rasten på vägen mot Murau önskade delar av seniordansarna sträcka på benen.  Som synes var tre musikanter inte nödbedda.

Incheckning på hotell " Zum Brauhaus " i Murau. Stadens rådhus ligger mitt emot hotellet.

 

I Murau blev vi hjärtligt välkomnade av stadens borgmästare som också

personligen guidade oss genom rådhuset och svarade på frågor.

Här bilder från välkomstceremonin där även gåvor utdelades och mottogs. Borgmästaren i centrum på bilden nederst till vänster.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Efter frukost på tisdagen en promenad upp till högre terräng för att bese sevärdheter på vägen upp till slutmålet " Schloss Schwartzenberg " .  Här fick vi en guidning av slottet och information om dess historia.

 

Tyvärr råder fotoförbud inne på slottet.

Efter besöket på Schloss Schwarzenberg gavs tid för lunch och promenad på egen hand i Murau.

Skönt med parasoll under stekande sol. Överst till höger Gun-Britt, Johnny och Ingmar. Nere till vänster Ante, Boris och Anita. Fredrik, Maria och Manfred kommer förbi.

Statyer på floden Murau.

På kvällen seniordans på hotellet med EDK som står för dansmusiken.

Överst till höger Manfred, Göran, Ingmar och Lillemor. Nere till höger EDK:s musikledare Fredrik. 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Efter frukost onsdag morgon styr vi så färden mot Graz. Här var vi också på förra Österrikeresan fem år tidigare. Då som nu på " Schloss St. Martin ". Efter att ha satt upp ljudanläggningen m.m. och efter en superb lunch var det så tid att spela upp till " Seniordans " inför en talrik publik. 

 Seniordansare på Schloss St. Martin. Som för fem år sedan bjöd Maria och Manfred på en juniorbugg.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Torsdagen den 20:e september tog våra värdar i Murau oss med på en tur till Frauenalpe och Murauer Hütte. Alptoppen på ca 2000 m över havet.

 Det blev en lång promenad upp och ner från alptoppen. För de som gick hela vägen upp till toppen och tillbaka tog det närmare två timmar.

 

I Murauer Hütte blev det en utsökt lunch med många lokala specialiteter. Vi underhölls även av en durspels virutuos och vi hade en egen med oss. Till vänster durspelaren Peter och till höger med samma spel Ante.

Utsikt över Murau halvvägs ner från Murauer hütte.   

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Fredag morgon efter frukost lämnar vi Murau för vidare färd mot nordost och Wiener Neustadt och Bad Fischau. Här i Bad Fischau dans och spel på Hotel Fromwald med dansare från Burgenland.

 

Från Hotel Fromwald Manfred till vänster. Ingmar, Göran och Lillemor i centrum av bilden till höger.

Till de medresenärer som inte medverkade i EDK bjöds på party efter föreställningen.

Efter dansen åker vi vidare till Donnerskirchen och Hotel Check Inn där middag serverades.

Ett bra hotell med bra rum och god mat och dryck.

Beläget " Out of nowhere "

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Lördagen blev den första resedagen då den som ville kunde sova längre än vanligt. Efter lunch på hotellet blev det dags att åka till Rust. En stad som även besöktes fem år tidigare. Liksom då blev det nu vinprovning hos Herrn Bachkönig.

 Bilder från vinprovningen. 

Efter en lyckad vinprovning där flera flaskor och till och med kartonger beställdes blev det tid att åka tillbaka till hotellet och den sedan länge efterlängtade " Tamburizzan ".

 Tamburizza är det övergripande ordet för folkinstrument hos bla det sydslaviska och ungerska folket. Idag hittar man instrumentet framförallt i Kroatien och hos kroatiska minoriteter i Österrike. ( källa: utdelade resedokument )

Tamburizza orkestern och Eslövs dragspelsklubb. Enskilt spelande av de båda orkestrarna avslutades med att vi utbytte noter och utan repetition gemensamt spelade bla " Dr Zhivago " och " Hambo på logen ".

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Efter frukost söndag morgon är det åter tid att ställa färden norrut. Resan går längs floden Donau till Stift Melk som är ett gammalt Benediktinerkloster. Här fick vi en guidad tur genom klostret.

 

 Bilder från Stift Melk.

Efter klosterbesöket färd till Nürnberg för middag och övernattning.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Nästa morgon tillbaka till Eslöv via Rostock och Gedser. Framme i ett regnigt Eslöv nästan vid midnatt.

Tack till reseledaren Christina.

 

 

" That´s all folks "

Tillbaka